Alweer weer

weerkaart D-Day 1944

Sinds de PVDA-afdeling in Hoek van Holland haar zogenaamde ‘ludieke aktie’ over de kwalteit van de weersvoorspellingen hield (beboet de foute weervoorspeller), zijn de nederlandse meteorologen op radio en tv in een kramp geschoten.
Bij ieder weerpraatje is op de weerkaart duidelijk te zien dat er allerhande depressies, al of niet met uitloper en warmte- of koudefronten, maar in elk geval met onstabiel, regenachtig weer, richting Nederland trekken.

Maar de weervrouwen en -mannen doen in plaats van dit gewoon te melden, alsof er een blijde verrassing klaarligt, helaas net buiten de 5-7 dagengrens van de voorspellingen……

En het wordt geslikt als zoete koek, samen met alle andere non-berichten die dagelijks op het tot kinderniveau vereenvoudigde NOSjournaal te zien zijn, in plaats van écht belangrijke gebeurtenissen in binnen-of buitenland.
Wie een beetje reeël nieuws of de weersverwachting wil horen zal moeten uitwijken naar Belgische, Franse of Duitse zenders.

Toch weet iedereen hoe het weer in elkaar zit: houd je hand buiten het raam, wordt je uitgestoken hand nat, regent het, zo niet, niet.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder gebeurtenissen, heden, mogelijkheden

Een Reactie op “Alweer weer

  1. Gelukkig. Dacht al dat ik wat overmatig spoken zag maar meer mensen zien het. Ondertussen hoop ik nog wel dat het nog een beetje zomer wil worden dit jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s