Arabische Lente, doden en de PVV

Het toppunt van minachting voor mensen, werd voor mij deze week gegeven door de afgevaardigden van de PVV bij de Europese Unie.

Dat je het als one-issuepartij niet eens bent met het uitreiken van de Sacharov-prijs aan aktivisten van de Arabische Lente, ok, moet kunnen.
Niet meeklappen als anderen dat wel doen, niks aan de hand.

Iedereen in Nederland weet dat voor de PVV alles wat van buiten Nederland komt verdacht is, en dat geldt vooral voor alles dat islamitisch is.

Maar dat een partij die rond 4 mei de mond vol heeft over dodenherdenkingen, niet de beleefdheid en de menselijkheid op kan brengen tijdens de één minuut stilte voor de doden van diezelfde Arabische Lente, waaronder ook vrouwen en kinderen, op te staan, is ronduit schandalig

Advertenties

8 reacties

Opgeslagen onder hypocrisie, intermenselijk, politiek

8 Reacties op “Arabische Lente, doden en de PVV

 1. Anoniempje

  De PVV heeft al gereageerd op dit voorval:
  “De eurofractie was er zich op dat moment namelijk ‘niet van bewust’ dat tijdens de uitreiking van de prijs ook een dodenherdenking plaatsvond ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de volksopstanden in de Arabische regio. Deze vergissing heeft ertoe geleid dat de delegatie niet op de juiste wijze haar respect heeft betuigd aan slachtoffers die in Noord-Afrika en het Midden-Oosten zijn gevallen.”

  Valt me overigens wel op dat je verontwaardiging vaak uit gaat naar de PVV, en zelden naar andere partijen. Het afgelopen jaar had je je hele blog vol kunnen schrijven met schandalen van zo onderhand elke partij.
  Maar het is jou blog, niemand verplicht je om objectief te zijn natuurlijk 😉

 2. Maar het is jou blog, niemand verplicht je om objectief te zijn natuurlijk

  Gelukkig geldt dat ook voor reacties.

 3. Anoniempje

  Haha, Touché 😉
  Hoe maak je zo’n quote trouwens, kan ik hier BB-codes gebruiken?

 4. Nee gewoon met blockquote in HTML.

 5. Het is natuurlijk maar de vraag of ze van niets wisten. Verbeet zal het toch wel aangekondigd hebben? Als het ze ‘overvallen’ heeft, had het niet verkeerd geweest als ze meegedaan hadden, en na de herdenking een bezwaar tegen de gang van zaken hadden ingediend.

 6. Een kennis van mij die de politiek – en mensen – goed doorvorst, zei dat Wilders donders goed weet dat zijn gedrag en uitspraken vaak idioot zijn. Hij doet het opzettelijk, en louter om dwars te liggen, om de veren van de andere hanen en kippen overeind te krijgen. Maar ik vraag me af hoe lang je met zo’n taktiek door kunt gaan. Want als hij verdeeldheid wil zaaien, is dat tot nu toe niet gelukt, de hele kluit is en blijft tegen de PVV en dat kweekt dus solidariteit.

 7. Dit was in het europese parlement, daar zit geen Verbeet. En ze hebben later, net als de kleuterneu bisschoppen, een excuusbrief geschreven.

 8. Oww…ik dacht dat het een 2e K affaire was, niet goed gelezen dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s