Schuldig

pas op: rolstoel

Rutte:

Veel mensen in Nederland, de middenklasse in dit land, werken hard, verdienen €30.000 per jaar, staan ’s morgens op, brengen hun kinderen naar de crèche. Zij moeten steeds harder werken om er niet op achteruit te gaan. Dat komt onder andere doordat de kosten in de gezondheidszorg zo enorm stijgen.

Wij doen het voor de hardwerkende Nederlanders en voor de mensen die buiten hun schuld om in de problemen zijn gekomen en de Staat nodig hebben om op een goede en menswaardige manier te bestaan.

Met deze woorden heeft Rutte op 9 juni 2011  tijdens het spoeddebat over de bezuinigingen,  de bevolking van Nederland in tweeen gedeeld.

  Zij, die hard werken en zij, die op de een of andere manier zorg krijgen.

En vaak is die zorg gekoppeld aan een pgb.

 • Door dat pgb kunnen mensen die anders opgenomen hadden moeten worden in een instelling gewoon thuis blijven wonen met de zorg die zij nodig hebben op de tijd wanneer zij dit nodig hebben.
 • Door dat pgb kunnen mensen gewoon aan het arbeidsleven deelnemen, omdat zij de zorg die zij voor deze deelname nodig hebben kunnen inkopen.
 • Door dat pgb kunnen ouders van autistische kinderen zelf de zorg voor hun kinderen blijven houden, omdat zij hulp kunnen inschakelen wanneer zij dit nodig hebben.
 • Door dat pgb kunnen geestelijk gehandicapte mensen thuis blijven wonen, omdat zij bijvoorbeeld overdag naar een zorgboerderij kunnen.
 • Door dat pgb kunnen gehandicapten die in clusterwoningen of Fokuswoningen wonen nét dat beetje extra zorg krijgen zodat zij daar kunnen blijven wonen.

En er zijn nog tientallen voorbeelden te vinden waarvoor dit pgb gebruikt wordt.

Maar dankzij het kabinet Rutte horen al deze mensen nu tot de tweede garnituur.
Immers, deze ouders en gehandicapten horen blijkbaar niet tot de hardwerkende nederlanders.

Zij behoren tot de mensen op wie door Rutte beschuldigend met de vinger wordt gewezen als de schuldigen waardoor de zorg onbetaalbaar wordt.

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder heden, hypocrisie, overheid, politiek, Zonder categorie

5 Reacties op “Schuldig

 1. onkruid

  ja dat is erg hard van Rutte zegt,als gewoon burger heb ik niet zoveel in te brengen behalve dan dat ik mijn verontwaardiging neer kan leggen bij de SP en dan met de vingers gekruist hopen dat het ‘iets’ bewerkstelligt. Dat er’ tussenpersonen’ zijn die dik aan het bemiddelen verdienen kijk dat vind ik niet correct, en ik snap ook wel dat een gewoon mens niet de weg weet door de jungle van de diverse subsidies, maar wel het schuurtje bij het huisje houden zeg ik.
  Wat zou jij willen wat er gebeurd? Heb je een alternatief?

 2. ulrike

  het is de leugen die de vvd wil verkopen

  op de site van Stichting Per Saldo kun je kennis nemen van het juiste kostenplaatje

  http://www.pgb.nl/persaldo/nieuws-over-het-pgb/nieuws/actueel/11-feiten-en-misleidingen-bij-de-nieuwe-pgb-plannen/?waxtrapp=lapptoDsHcwOhcPjBCWdBAwB

  Zorg via pgb inkopen is altijd goeddkoper dan zorg in natura
  Daarnaast ,in al die jaren dat ik nu ziek ben, heb ik geen kwalitatief ECHT goede zorg in natura kunnen vinden

  en dat er fraude wordt gepleegd zal heus waar zijn ,dat heb je overal,
  al zou ik niet weten hoe dat kan gebeuren ,want de controles over de uitgaven van je pgb zijn superstreng

  hij had altijd al iets met fraude,zegt wel iets over zijn persoon dat dat je interesse heeft.
  wat een armoedig emotioneel leven moet die man hebben..

  staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (belast met bijstand, Wet Sociale Werkvoorziening, volksverzekeringen, pensioenen, handhaving en fraudebestrijding en arbeidsomstandigheden), van 22 juli 2002 tot 17 juni 2004

  Er zijn genoeg andere posten waarop bezuinigd kan worden en waar het leed en de gevolgen minder groot zullen zijn

 3. Deze boodschap kwam bij Balkenende ook altijd al prima over het voetlicht. De leus was niet voor niets ‘samen werken, samen leven’ in plaats van andersom en het eigen risico is destijds opgezet door Hoogervorst als ‘omgekeerde solidariteit’. De zieken mochten ‘wel eens wat terug doen’ voor de gezonde, hard werkende burger.

  Overigens behoort mijn man tot deze door Rutte bestempelde groep hard werkenden. Toch gaan wij en dus ook hij er elk jaar weer stevig op achteruit. Simpel omdat ik als chronisch zieke elk jaar weer veel harder achteruit ga dan mijn man met zijn harde werken ook maar een beetje kan compenseren en hij zelf de combinatie hard werken en chronisch ziek vormt. Gewoon, omdat de overheid maar kapot blijft bezuinigen tot de chronisch zieke er op een dag wel bij neervalt.

 4. mumke

  Ja, daar praten ze graag vlug overheen. Ook veel rolstoelers zijn hardwerkende mensen en ook de ouders van geestelijk gehandicapte kinderen.

 5. Yep En nog even dan is ziek zijn een luxe die menigeen zich niet meer kan veroorloven 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s