Fokus: privacy als wisselgeld?

rolstoel1

Op de Aktueel-site van www.fokuswonen.nl is de nieuwe subsidieregeling zoals die sinds 1 januari 2009 voor nieuwe en bestaande bewoners van Fokuswoningen geldt nog eens uitgebreid opgenomen.

De voor clienten op dit moment de meeste gevolgen hebbende subsidieverandering binnen de ADL assistentie is de nieuwe Fokus verantwoordelijkheid voor de hele functie persoonlijke verzorging én de hele functie verpleging in en om de Fokuswoning zoals beschreven in de beleidsregel indicatiestelling AWBZ.

Van deze veranderde “verantwoordelijkheid” vraag ik mij af of dit geheel juridisch qua privacy en eigen keuze wel kan.
Ik hoop dat dit aspect tot de bodem kan worden uitgezocht.

oxygen-wikimedia-94-x-101
Bovendien gaat het er bij mij niet in dat deze hele verandering als wisselgeld moet worden gezien om de functie assistentieverlening bij de beademing (en die clienten die reeds jaren tot volle tevredenheid hiermee in een Fokuswoning wonen) te kunnen behouden.

Net zoals de bestaande EVA-handelingen beslaat de assistentieverlening bij de beademing een duidelijk afgeperkt, omschreven en bij Fokus bekend terrein.
De opgelegde uitbreiding voor het hele gebied VP lijkt mij niet alleen onwenselijk vanuit ons clientenstandpunt, maar gelukkig las ik op de Fokussite ook dat vanuit Fokus zelf wordt gesteld:


De opstelling van Fokus is dat de organisatie geen belang bij of behoefte heeft aan de volledige VP-functie, doch in het belang van de cliënten absoluut niet de EVA wenst te verliezen en actief zal bevorderen terug te keren naar de situatie van vóór 1-1-2009 (ADL-assistentie is persoonlijke verzorging én EVA in en om de woning, alsmede enige hand- en spandiensten).


Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder dinges, Zonder categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s