Fokus: de ene kant, de andere kant

rolstoel1

Hoe weet jij dat? Wie heeft dat jou verteld? Waarom wordt er bij jou zoveel gekletst? Hoe ben je daar nu weer achter gekomen?


Dit is maar een kleine bloemlezing van zinnen die ik bijna dagelijks te horen krijg.
Wat zijn dat dan voor “belangrijke” zaken? Dingen die een “gewone cliënt” niet hoort te weten?

De zaken waar het dan over gaat zijn dan meestal op zich totaal onbelangrijke dingen, zoals diensten waarvan “opeens” ontdekt wordt dat deze niet opgevuld is in het rooster, sterker, de dienst is nooit gevuld geweest. Alleen degenen die dan werken ontdekken het gemis pas op dat moment.
Of een assistentie-verlening buiten het project aan iemand van een ander projekt, zonder dat dit bij de achtergebleven bezetting bekend was.
Gewoon kleine dingen die toch een grote impact kunnen hebben op clienten of personeel.

Een cliënt hoort deze dingen niet te weten. Natuurlijk niet, het zou kunnen zijn dat de client zich dingen gaat afvragen. Bijvoorbeeld waarom er zo ineffektief geroosterd wordt ondanks de “hulpprogramma’s”. Waarom het altijd dezelfde ADL-ers zijn die de pineut zijn bij “plotselinge wijzigingen”.
Het personeel hoeft ook niet allemaal te weten hoe het werkt; zij zouden zich dingen kunnen gaan afvragen.

Tegenwoordig weet ik ook veel dingen waarover niemand mij aanspreekt, eenvoudig omdat niemand weet dat men mij heeft gemaild.
Dat zijn minder onschuldige dingen, dingen waarvan het belangrijk is dat ze in de openbaarheid komen zonder dat betrokkenen verder beschadigd worden of in hun recht te kort worden gedaan.
Dingen over verbale intimidatie en kleinering, zaken die eigenlijk niet worden verwacht bij een organisatie zoals Fokus pretendeert te zijn.
Verhalen ook, die moeilijk “bewijsbaar”zijn, juist door de broodnodige discretie.

Een open doel voor hen die zogenaamd sceptisch en ongelovig alles af zullen wijzen met de kreet: “Ja, maar er zijn altijd twee kanten”.

Dat klopt, de andere kant heeft het in veel gevallen zover laten komen, de ene kant probeert nu het evenwicht te zoeken.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder dinges, Zonder categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s