Fokus: uitvluchten

rolstoel1

Als clienten, personeelsleden en directie van Fokus een blik op de toekomst zouden kunnen werpen, zou het niet onmogelijk zijn dat veel van de inmiddels gelukkig openbaarheid krijgende misstanden in de verpleeg- en ouderenzorg ook voorkomen bij Fokus.

Wie de diverse krantenberichten en ook blogs op internet *) een beetje volgt herkent veel van de daar al jaren spelende problemen.

Dit varieert van medewerkers die na jarenlang werken opeens “niet meer in de organisatie passen”, tot ernstige fouten tijdens de hulpverlening.
De excuses die door leiding en overheid hiervoor worden gegeven komen eigenlijk op hetzelfde neer.

“we hebben volgens protocol gehandeld”, “betrokkenen hebben geen reeele kijk op de situatie” en “er zijn personeelsproblemen”.

De uitholling van de zorg in het algemeen, waarbij wel geld naar de diverse instanties, stichtingen en instellingen wordt gesluisd, maar waar het geld vervolgens verdwijnt in de “overhead”, gebouwen en directiesalarissen, is op een zeker dieptepunt gekomen.

De in de media bekend geworden excessen van in het bad verdronken of verbrande bewoners, in hun zweedse band gestikte bejaarden, in elkaar geslagen geestelijk gehandicapten of andere sterfgevallen is een tragisch bewijs dat in Nederland het recht van de sterkste geldt.
En de oudere, gehandicapte, of zieke valt daar niet onder.

Een ding is gelukkig voor alle mensen gelijk: iedereen wordt ouder, wat vandaag is afgedaan als toevalligheid, ongelukkige samenloop van omstandigheden, of verkeerd sentiment, kan morgen de eigen werkelijkheid worden.

Fokus hoort nog niet thuis in bovenstaande opsomming hoewel veel van de problematiek die tot bovenvermeld resultaat heeft geleid, ook bij Fokus speelt.

Fokus kan dan natuurlijk altijd het excuus “we werken alleen op aanwijzing van de cliënt” aan dat rijtje toevoegen.

*) http://www.volkskrantblog.nl/blog/66851
http://www.laatjenietkisten.com

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder dinges, Zonder categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s