Fokus: verhoudingen

Vanochtend las ik een voorstel, gedaan door een ADLer, dat de problemen die er heersen misschien via een speciaal daarvoor door de OR Fokus en Clientenraad Fokus op te richten forum verminderd zouden kunnen worden.
Alleen….. de problemen liggen niet bij de verhouding ADL/client.
Veel clienten wonen al jaren tot volle tevredenheid in een Fokuswoning.

De huidige problemen komen vooral voort uit het feit dat men in Groningen klaarblijkelijk via een andere agenda is gaan werken.
Een agenda waar de kwaliteit van assistentieverlening ten opzichte van clienten niet meer telt, en waar ook de werkgeverskant te wensen over laat.

Een kleine greep uit zinnen die mij de laatste weken onder ogen gekomen zijn:
“Ik vind het niet goed gaan met Fokus”, “wachttijden van 1 en 1 1/2 uur” ,”meisjes die niets begrijpen” “niet ingewerkte ADL”, “groot verloop onder ADL” “collega’s zijn bang om hiertegen te protesteren”, “als je een vrije dag neemt wordt je daarna meteen dubbel ingezet”, “de LM-er moet alleen uitvoeren wat Groningen voorschrijft, een LM-er die dat niet doet wordt ontslagen”, “dit is al de 3e LM-er in 2 jaar tijd”.

Al deze dingen zijn gevolg van een “veranderend beleid” bij Fokus.
Een beleid waar binnenkort de volgende onderdelen van de “missie”van Fokus geschrapt kunnen worden:

Daartoe stimuleert Fokus de bouw van zogenoemde Fokusprojecten en biedt zij ADL-assistentie van hoge kwaliteit in dergelijke projecten. De maatstaf voor de kwaliteit van dienstverlening is de klanttevredenheid.

Personeelsleden worden uitgedaagd en getraind tot een professionele, klantvriendelijke en vraaggerichte wijze van dienstverlening in goede en gezonde arbeidsomstandigheden.

Tevens een beleid waarbij ik mij langzaam ga afvragen wat Fokus pretendeert te zijn, anders dan een luxueuze uitvoering van een koppelbaas.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder dinges, Zonder categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s